Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:43:08 GMT

اهدا عضو؛ تجربه سخت و سهمگینی که جان‌بخش است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۲۷۳۱

اهدا عضو؛ تجربه سخت و سهمگینی که جان‌بخش است

محمد حسین عابدینی کارگردان داستان یک دیدار در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح قصه این فیلم کوتاه گفت: ستون اصلی داستان این فیلم، بر عشق و علاقه پرشور یک دختر نوجوان به نام ارنواز برای دیدار با دختر نوجوان دیگری به نام ویدا استوار شده و موضوع این دیدار هم پیوند اعضا و اهدای عضو است؛ ولی اتفاق های دیگری رخ می دهد و شرایطی پیش می آید که داستان را به سمت و سویی دیگر می برد که انتظار آنها وجود نداشت و از این رهگذر، فضا و اتمسفری که مربوط به خانواده های پیوند اعضا هستند، بیان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انسان هایی که در حوزه پیوند اعضا هستند، انسان های نیکو و بزرگواری هستند؛ هم اهداکنندگان عضو که فداکارانه زندگی بخشیده اند و هم گیرندگان عضو که قدردان و سپاسگزار خانواده های اهدا کننده ای هستند که جان دوباره به زندگی شان بخشیده اند.

این فیلمساز ادامه داد: من در پژوهشی که درباره این فیلم و پیوند اعضا انجام دادم، هم با خانواده های اهداکننده و هم با خانواده های گیرنده عضو دیدار کردم و تجربه ها  و گفته های آنها را شنیدم. در یک کلام باید گفت که پیوند عضو تجربه ای بسیار سخت، سهمگین و تکان دهنده است؛ چه آنهایی که باید با این لحظه سنگین کنار می آمدند و تصمیم می گرفتند که اعضای عزیزشان را اهدا کنند یا خیر و چه آنهایی که ثانیه به ثانیه انتظار می کشیدند، برای این که لحظه نجات فرا برسد و اهدا کننده ای برای شان یافت بشود. گفته های هر دو گروه و آن چه که بر ایشان گذشته بود، همه و همه، دریایی از احساس و عاطفه بود و ما در این فیلم صرفا تلاش کردیم تا گوشه ای از این احساسات پاک انسانی را به تماشا بگذاریم.

عابدینی تاکید کرد: تلاش ما این بود که بازی بازیگران و دیگر مولفه های هنری این فیلم، سمت و سویی طبیعی و رئالیستی داشته باشد تا آن احساس نابی که در دامنه و زمینه داستان وجود داشت، بتواند به درستی و بدون خدشه به بیننده منتقل بشود. به همین دلیل وقتی این فیلم را می بینید حس می کنید که در حال تماشای یک مستندنامه واقعی هستید.

وی تاکید کرد: به نظر می رسد این بهترین شیوه ای بود که به تناسب موضوع انسانی کار، می توانستیم برگزینیم تا این احساسات پاک را نمایش بدهیم. در حقیقت راهبرد اصلی ما این بود که به گونه ای این داستان را بیان کنیم تا بیننده، تنها حس دیدن یک اثر داستانی و قصه گونه را نداشته باشد و جالب است بدانید که شبکه سلامت هم، این فیلم را به دلیل همین ویژگی، در بخش مستند ساعت ۱۷:۳۰ جدول پخش خویش گنجانیده است.

خالق فیلم‌های کوتاه ماهیگیران کاسپین و زخمی تاکید کرد: گذشته از تلاشی که بازیگران فیلم در نمایش بازی ها و بیان دیالوگ های شان داشتند تا آن جایی که ممکن است لایه واقع گرایانه، لایه اصلی و غالب فیلم باشد، در فیلم برداری و تدوین هم به این نتیجه رسیدیم که باید از الگوهای مستندمحور بهره بگیریم.

وی افزود: برای همین به سمت استفاده از تکنیک هایی که در ژانر مستند رفتیم که بیشتر به کار می رود تا آثار داستانی؛ یعنی فیلم برداری و نورپردازی ساده و فاصله گرفتن معقولانه و قابل پذیرش از قواعد فیلم برداری کلاسیک، به کارگیری دوربین روی دست و شمار اندکی از نماهای غیرزوم شده، توجه به ریتم تدوینی مستند و شکستن عمدی خط فرضی البته به شکلی که به کلیت کار خدشه وارد نکرده و مزاحمت تصویری ایجاد نکند.

این فیلمساز ادامه داد: در مجموع هدف این بود که اثر را از آن حالت شیک کارت پستالی اش خارج کنیم و با ظاهری شبیه به روایت های مستند غیرقابل پیش بینی و محض، به نگاه مخاطب بکشانیم.

عابدینی در مورد بازی بازیگران نوجوان این فیلم هم تصریح کرد: شیفته بازی آنها شدم و بسیار از بازی های آنها لذت بردم؛ در واقع با اطمینان می توانم بگویم از نقاط قوت فیلم، همین بازی های خوب و روان شخصیت های اصلی نوجوانی است که در کار حضور دارند و توانسته اند بار احساسی سختی که برای خلق این لحظه ها، بر دوش شان گذاشته شد را به خوبی و زیبایی به آفرینش برسانند. خوشبختانه ستایش شم آبادی (ویدا) دو سال قبل، درست در اوج کرونا، جایزه بهترین بازیگری کودک را از جشنواره اسکرین پاور انگلستان دریافت کرد..

وی خاطرنشان کرد: معصومه رضاییان (ارنواز) و حسین فلاح (برادر ویدا) هم نقش های شان را به خوبی ساختند و پرداخت کردند و تصور من این است که بینندگان هم مثل ما، از بازی های آنها لذت خواهند برد. همه کوشش ما این بود که فیلم تاثیرگذاری بسازیم و امیدوارم که توانسته باشیم گوشه ای از واقعیت ها و لحظه هایی که در زندگی خانواده های مرتبط با موضوع پیوند اعضا وجود دارد، ساخته و نمایش داده باشیم . 

عوامل فیلم کوتاه داستانی داستان یک دیدار عبارتند از: نویسنده و کارگردان: محمدحسین عابدینی؛ بازیگران: ستایش شم‌آبادی، فرزانه خان محمدی، معصومه رضاییان، مرتضی جلالی، مرتضی ایجادی، عطیه حسین آبادی و حسین فلاح؛ تصویربردار: روح الله جعفری، تدوینگر و طراح صحنه و لباس: محمدحسین عابدینی، صدابردار و صداگذار: امیر کریم پناه، موسیقی: قطعه انتخابی از استاد علی اصغر بهاری، اصلاح رنگ و نور: سیدحسن جوادی، روابط عمومی: هانی احمدزاده، دستیار کارگردان: حسین سلیمی مرام، دستیار تصویربردار: رضا غفاریان، دستیار صدابردار: علیرضا محسنی، طراح پوستر: روح الله شیری، پذیرایی: امیرعلی سادات حسینی، گرافیک: نرگس فرج پور، تهیه کننده: محمدحسین عابدینی (ساخته شده در سال ۱۳۹۹)

داستان یک دیدار، فیلم کوتاه داستانی با موضوع اهدا عضو است که در روز ملی پیوند اعضا (۳۱ اردیبهشت) ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

این فیلم که توانسته جایزه بهترین بازیگری کودک را از جشنواره اسکرین پاور انگلستان (لندن – ۲۰۲۰) دریافت کند، ؛ کارگردان و فیلم سازی که با این فیلم و فیلم های کوتاه دیگرش هم چون ماهیگیران کاسپین و زخمی، در جشنواره های جهانی حضور داشته است.

برچسب‌ها شبکه سلامت شبکه مستند اهدای عضو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شبکه سلامت شبکه مستند اهدای عضو شبکه سلامت شبکه مستند اهدای عضو حسین عابدینی پیوند اعضا بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۲۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر جدیدی در نقش منصور بهرامی ایفای نقش می‌کند

به گزارش صدای ایران از ایسنا، کمپانی فرانس تی‌وی حق پخش جهانی فیلم بیوگرافی «منصور» به کارگردانی «رومالد بولانژه» را در اختیار گرفته که روایتی از زندگی منصور بهرامی تنیسور مشهور از ایرانی و مهاجرت او به فرانسه، دست و پنجه نرم کردن با فقر و سپس به شهرت رسیدن در فضای بین المللی است.

امیر جدیدی بازیگر ایرانی که بیشتر برای بازی در فیلم «قهرمان» برنده جایزه بزرگ کن ۲۰۲۱ به کارگردانی اصغر فرهادی در سطح بین المللی شناخته می‌شود، نقش منصور بهرامی را بازی خواهد کرد.

این فیلم محصول مشترک فرانسه و بریتانیاست و «داون مک دانیل» با همکاری «فیلیپ دی لیون» نگارش فیلمنامه این فیلم را بر عهده داشته‌اند.

منصور بهرامی تنیسور ۶۸ ساله متولد ایران، به دلیل سبک بازی سرگرم کننده و داستان زندگی خارق العاده اش، چهره‌ای محبوب در مسابقات بین المللی تنیس است.

او که در دهه ۱۹۵۰ در ایران به دنیا آمد، با استفاده از ماهیتابه به عنوان راکت شروع به یاد گرفتن تنیس کرد و از استخر به عنوان زمین بازی استفاده می‌کرد. او پس از انقلاب به فرانسه رفت و با فقر و بی‌خانمانی رو به رو شد و شبانه در خیابان‌های پاریس پرسه می‌زد و روز‌ها در رختکن استادیوم رولان گاروس می‌خوابید، اما هرگز امید خود را از دست نداد.

این فیلم نشان می‌دهد که چگونه بهرامی از طریق اراده قوی و تیز هوشی، پیچیدگی‌های زندگی را به‌عنوان یک مهاجر غیرقانونی طی می‌کند، در حالی که پیوند‌های پایداری با نماد‌های تنیس که استعداد او را می‌شناختند، ایجاد می‌کند تا رویای دوران کودکی‌اش را برای بازی در رولان گاروس محقق کند.

بهرامی همچنین به نشریه ددلاین گفت: در طول سال‌ها خیلی‌ها به من گفته‌اند که داستان من برای اکران در سینما ساخته شده است، و بسیار مفتخرم که فیلمی بلند از زندگی من ساخته می‌شود و بسیار خوشحالم که رومالد بولانژه کارگردانی فیلم را بر عهده خواهد داشت. او نه تنها یک کارگردان هیجان انگیز است، بلکه مرد دوست داشتنی است. امیر جدیدی هم یک بازیگر استثنایی است و این واقعیت که او یک تنیس باز نیمه حرفه‌ای است یکی از آن شانس‌های بزرگ است. ممنون از داون مک دانیل برای نوشتن فیلمنامه زیبایی که همه ما به آن اعتقاد داریم. اگر داستان من بتواند الهام بخش مردم باشد و با آن لبخند بزند، مرد بسیار خوشبختی خواهم بود».

رومالد بولانژه نیز منصور بهرامی را یک قهرمان واقعی توصیف کرد که مقاومت و اشتیاق او الهام بخش افراد بی‌شماری بوده است و عنوان کرد که بسیار مفتخر است که سفر خارق‌العاده او را به پرده سینما می‌آورم.

فیلم «منصور» امسال در بازار جشنواره کن به خریداران بین‌المللی معرفی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ویدیو/ خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • پل آستر درگذشت
  • ده‌روسی: باید از روحیه لورکوزن بترسیم!
  • زرنگ‌بازی سعید آقاخانی در «نون خ ۵»
  • امیر جدیدی در نقش منصور بهرامی ایفای نقش می‌کند
  • موراتا: خیلی‌ها بهتر از من بودند که حالا نیستند
  • آرزوی ستاره سیتی: آرسنال امتیاز بدهد، خوب می‌شود
  • کیمیش: کامبک‌های رئال شانسی نیست